نمایش همدلی برای خدمت به مردم کردستان/ توان ساماندهی بحران استان تقویت میشود
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری کردستان؛ دکتر اسماعیل زارعی کوشا در جلسه ستاد پیگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که با حضور وزیر کشور و معاونین وی در استانداری برگزار شد، گفت: بارش شدید برف همراه با کولاک و برودت هوا، در استان سابقه نداشته و این میزان بارش در ۱۴ سال اخیر بیسابقه بوده است.
وی ضمن شکرگزاری بابت نزول رحمت الهی در کشور و استان از زحمات تمامی دستگاههای استان بویژه اداراتی که مستقیماً در مدیریت و خدمترسانی نقش داشتند قدردانی کرد و افزود: اگرچه این بارش شدید مشکلاتی به همراه داشت اما موجب شادی و نشاط مردم بویژه کشاورزان شد.
وی با اشاره به وجود مشکلات و محدودیتهای تامین آب در برخی شهرستانهای استان به ویژه بانه قبل از بارش های اخیر، اظهار داشت: به فضل الهی با این بارشها، دغدغه تامین آب در سراسر استان رفع خواهد شد.
استاندار کردستان افزود: بر اساس آمارهای اعلام شده، از ابتدای سال آبی تا پایان دی ماه میزان بارندگی استان ۱۸۰ میلی متر گزارش شده که این رقم سال گذشته ۱۶۹ میلیمتر و در بلند مدت ۱۷۹ میلی متر بوده که خوشبختانه تراز موثبت داریم.
زارعیکوشا ضمن اعلام آمار میزان بارش برف در شهرهای استان، اظهار داشت: در برخی نقاط خارج از شهرها ارتفاع برف به بیش از ۲ متر رسیده است.
وی در تشریح گزارش برف روبیهای انجام شده در استان، گفت: در مجموع یک دوره شش روزه، ۸۶ هزار کیلومتر باند،۳۰ هزار کیلومتر معابر و ۱۴۰۰ روستا برفروبی شد، ۲۰ هزار تن ماسه و نمک استفاده و ۷۰۰ هزار تن برف حمل و جابجا شد.
استاندار ضمن ابراز خرسندی از اینکه در این مدت هیچ گونه حادثه رانندگی نداشتیم، از اسکان ۵ هزار نفر و امدادرسانی به ۶ هزار و ۷۸ نفر در جادههای استان خبر داد و افزود: در این مدت ۵ هزار و ۱۶۲ پرس غذای گرم و جیره خشک توزیع شد و هزار و ۶۰۰ بسته غذایی و ۵ هزار بسته جیره خشک نیز در روستاهایی که راههای ارتباطی آنها قطع بود، توزیع شد.
زارعی کوشا اضافه کرد: در این مدت ۷ مورد امداد هوایی اورژانس، ۳ مورد امداد هلال احمر، ۸۰ مورد نجات مادران باردار، ۷ هزار و ۱۵۰ مورد رهاسازی خودروها و یک مورد نجات کوهنوردان را داشتیم.
وی همچنین به توزیع ۶ هزار و ۵۵۱ تن آرد در استان، معادل ۵۰ درصد سهمیه بهمن ماه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه هیچ مشکلی در تامین آرد نداشتیم فقط به دلیل دشواری در تردد برخی معابر حمل آرد به نانواییها با مشکل مواجه بود که با کمک ارتش و سپاه و دیگر نهادها و ادارات استان مشکل مرتفع شد.
دکتر زارعی کوشا به افزایش ۳۰ درصدی مصرف گاز در استان اشاره کرد و با ابراز خرسندی از عدم قطعی گاز در این مدت، افزود: در این مدت ۵ هزار رگلاتور گاز تعویض شد، ۳هزار و ۲۰۰ مورد یخزدگی کنتور آب صورت گرفت ولی علیرغم این مشکلات روند خدمت رسانی به مردم تداوم یافت.
وی با اشاره به تلاش نیروهای شرکت برق کردستان، یادآور شد: در همین مدت زمان ۲۵۰ مورد قطعی برق در روستاها داشتیم که با تلاش سیمبانان این قطعی ها در کوتاهترین زمان ممکن رفع شد.
زارعیکوشا خاطرنشان کرد: به واسطه اینکه این بارندگیها و برودت هوا در چند دهه اخیر بیسابقه بوده، آمادگیها کم بود و در برخی موارد دچار مشکل شدیم که در همین راستا باید توان و ظرفیت مدیریت بحران کردستان تقویت شود.
وی اطلاعرسانی سریع از سوی هواشناسی و فرمانداریها و همچنین همراهی رسانه ملی و خبرگزاریها و تمامی اصحاب رسانه، تشکیل به موقع ستاد بحران، همکاری ارتش و سپاه و سایر دستگاهها را از نقاط قوت استان عنوان کرد.
زارعیکوشا با اشاره به توقف حدود ۵۰۰ دستگاه کامیون در مرز باشماق، اظهار داشت: در این مدت از رانندگان به صورت رایگان پذیرایی شد و بعد از بازگشایی مسیر باشماق مریوان تجهیزات ما به کمک طرف عراقی رفت.
استاندار کردستان به چالشهای استان در مقابله با چنین بحرانهایی اشاره کرد و گفت: در بهرهمندی از بزرگراه و راه های روستایی در ردههای آخر کشور قرار داریم، با کمبود و فرسودگی ماشینآلات مواجه هستیم و توپوگرافی استان به ویژه سنندج صعبالعبور است و نقاط پرحادثه و گردنههای حادثه خیز در استان حدود ۳۰۰ مورد است که ۶۰ مورد آن در اولویت اصلاح قرار دارد.
وی عدم تامین به موقع حقوق پرسنل شهرداریها را بحران و چالش اصلی شهرداریهای استان دانست و تاکید کرد: تقریباً همه شهرداریهای استان با این مشکل مواجه هستند اما کارگران شبانه روزی پای کار بودند و کم نگذاشتند.
وی از توجه ویژه وزیر کشور تقدیر کرد و گفت: امیدواریم در سایه حمایت های صورت گرفته شاهد ارتقا وضعیت استان باشیم.
در جریان برگزاری این نشست سه ساعته شماری از مدیران ادارات و سازمانهای دولتی خدمت رسان و نهادهای انقلابی فعال در استان کردستان به بیان گزارشی از فعالیت های صورت گرفته در هفته گذشته پرداختند.