استاندار کردستان در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان: تابستان دوران طلایی برای آموزشهای غیر رسمی است
«اسماعیل زارعی کوشا» در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان، واژه غنیسازی فراغت را بسیار مهم دانست و افزود: تجربه نشان داده است که شناسایی خلاقیت و استعدادها در فرآیند آموزشهای غیر رسمی رُخ میدهد، در همین راستا باید محتوای راهبردی برنامههای غنیسازی فراغت، مبتنی بر این رویکرد و کارکرد باشد.
وی با تأکید بر اینکه مجریان اوقات فراغت باید برنامههای تابستانی را مهمتر وکارآمد تر از ۹ ماه آموزش در مدارس رسمی بدانند؛ افزود: خروجی فراگیری داوطلبانه که با میل و رغبت کودکان و نوجوانان انجام میشود، بسیار مثبت است مانند نمونههایی که متقاضیان برای ثبت نام و شرکت در کلاسها تعجیل و حتی رقابت میکنند.
وی بر تدوین علمی و عملی برنامههای غنیسازی اوقات فراغت در حوزه ورزش و امور جوانان، آموزش و پرورش و دستگاههای فرهنگی و هنری منطبق با تفکر و دیدگاه مقام معظم رهبری تأکید کرد و افزود: افق نگاهها باید آنقدر وسیع و پر جاذبه باشد که دانش آموزان و دانشجویان در گروههای سنی و جنسی مختلف، با میل و رغبت شرکت کنند.
استاندار کردستان برنامههای بدون محتوا که صرفا برای تهیه و ارایه گزارش عملکرد با هدف پر کردن اوقات فراغت اجرا میشود را نقد کرد و گفت: باید راهبردمحور غنیسازی اوقات فراغت، منجر به تعالی مسیر زندگی آموزش پذیران یا هنرجویان شود، در غیر این صورت تابستان طلایی را مثل همیشه از دست میدهیم.
وی برنامهریزی، اجرا و نظارت را سه مؤلفه مهم در برنامههای غنیسازی اوقات فراغت دانست و افزود: موازیکاری شماری از دستگاهها در اجرای برنامههای تابستانی جای نقد و بررسی کارشناسی دارد و این میطلبد که کارشناسان این دستگاهها، با نگاه فرابخشی هماندیشی کنند تا در محتوا دچار تکرار و روزمرگی نشوند.
وی به استعدادهای ناب و درخشان دانشآموزان کردستان در رشتههای مختلف ورزشی، آموزشی و مهارتی اشاره کرد و اظهار داشت: کردستان مهد هنر، ادبیات داستانی و نمایشی است و فرزندان استان در همه انواع خلاقیتها میدرخشند که ما مسئولان باید غنیسازی را برای ارتقای این استعدادهای درخشان برنامهریزی و اجرا کنیم.
وی تدوین برنامهها منطبق بر واقعیت را مهم برشمرد و مسئولان متولی غنیسازی اوقات فراغت را به سمت و سوی مطالعه و اجرای عینی توصیههای علمی و مدبرانه مقام معظم رهبری در تمام حوزهها، فرا خواند.
وی همچنین به روند پرداخت تسهیلات ازدواج جوانان در بانکها که از دستورات ریاست جمهوری است؛ پرداخت و افزود: بانکها باید در تسهیل فرآیند اعطای تسهیلات ازدواج برنامهریزی کنند و نباید زوجین پشت خط انتظار وام بمانند.
استاندار کردستان کلاسهای رایگان در سازمان فنی و حرفهای را نیز یکی از مهمترین برنامههای غنیسازی اوقات فراغت برای مهارتآموزی در رشتههای فنی و خدماتی عنوان کرد و افزود: متاسفانه شمار زیادی از خانوادهها به ویژه ساکنان نواحی منفصل شهری، به دلیل عدم اطلاعرسانی از خدمات این سازمان مهارتآموز بیخبر هستند.