چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ , ۰۳:۰۷:۰۷
avatar avatar avatar
نوشته شده در ۱۴۰۲/۵/۱ ساعت ۱۵:۳۲
لینک کوتاه مطلب:

استاندار به مشاور مطالعاتی و سرمایه‌گذار تأکید کرد: نقشه توسعه گردشگری صلوات آباد مطابق هویت بومی طراحی شود/ توسعه پایدار کردستان از راه گردشگری می‌گذرد

استاندار کردستان اجرای طرح جامع منابع طبیعی و گردشگری گردنه صلوات آباد را در کاتالیزور توسعه اکوتوریسم استان مهم خواند و بر طراحی نقشه این پروژه مطابق با هویت بومی و شاخصه‌های جهان‌زیست مردم کردستان تأکید کرد.

“اسماعیل زارعی کوشا” در جلسه بررسی طرح گردشگری توسعه صلوات آباد به صراحت به مشاور مطالعاتی تأکید کرد: پلان این طرح باید معرف و شناسنامه هویت فرهنگی-بومی مردمان دیار کردستان باشد تا در آینده هر کجا عکسی یا گزارشی از این طرح منتشر شد، مخاطب بدون تحلیل متن و فرامتن سریع بداند که اینجا “صلوات آباد” سنندج است.
وی شناخت از رفتار، آداب و سنن مردم که از مؤلفه‌های مردم‌شناسی مبتنی بر علم جامعه‌شناسی است را در مطالعه طرح‌های گردشگری مهم دانست و افزود: طرح تیپیکال اجرا شده در استان‌های دیگر کشور را برای طرح توسعه گردشگری صلوات آباد نمی‌پذیرد و باید هر طرح و ایده ای منطبق با هویت محلی/ بومی با محوریت کردستان و نمادهای سنندج و صلوات آباد باشد.
استاندار کردستان با بیان اینکه کردستان سرزمين پتانسیل های سرمایه گذاری زودبازده اقتصادی در حوزه گردشگری است؛ ابراز امیدواری کرد که ساخت و نصب المان های هویت مند، تندیس، سردیس مشاهیر کُرد و طراحی معماری ساختمان ها باید نمادی از باز روایت واقعی تاریخ زندگی مردمان منطقه کُردی باشد.
وی با تاکید براینکه هر طرحی روایتگر یک ادبیات تاریخی در زندگی بشر است؛ به مشاور و سرمایه گذار پیشنهاد داد که با توضیح و تشریح علمی، مردم محلی را در فرایند اجرا دخیل دهند،چون حس مشارکت گرایانه مانع حاشیه سازی های بی منطق و بی استدلال خواهد شد.
استاندار کردستان از هماهنگی و تشکیل اتاق فکر مدیران دستگاه های متولی برای سرعت بخشی نسبی در انجام این طرح مهم گردشگری ابراز رضایت کرد و افزود: اجرای این پروژه گردشگری تنها بر عهده منابع طبیعی نیست و همه مدیران دستگاه های اجرایی وشرکت های خدمات رسان مسئولیت دارند.
زارعی‌کوشا با بیان توجیه پذیری اقتصادی و زیست محیطی طرح جامع منابع طبیعی وگردشگری صلوات آباد؛ افزود: توسعه گردشگری از اولویت برنامه های دولت در کردستان است که این طرح کاتالیزور تحقق جاذبه های گردشگری، تفریحی و توریستی است.
وی اجرای طرح جامع گردشگری گردنه صلوات آباد در وسعت ۲۰ هکتار که هم اکنون در مرحله مطالعه توسط مشاور است را مهم‌ترین اقدام برای استفاده از ظرفیت‌های خام گردشگری در کردستان برشمرد.
وی از اینکه سرمایه‌گذار اطمینان دارد که برای تأمین منابع سرمایه گذاری ۲۰ میلیون دلاری برای آغاز عملیات اجرایی این پروژه مشکلی ندارد؛ ابراز خرسندی کرد و از مسئولان خواست که هر چه سریعتر زیرساخت‌های لازم را در پهنه و محدوده این پروژه اجرایی کنند.