سه شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ , ۱۵:۵۴:۲۹
avatar avatar avatar
نوشته شده در ۱۴۰۲/۷/۵ ساعت ۲۰:۵۱
لینک کوتاه مطلب:

برگزاری یادواره «شمس قریشی» مداح و عارف نامی کرد در سنندج/ استاندار: هفته وحدت نمادی از تبلور عینی همبستگی پیروان راستین اسلام است

 استاندار کردستان گفت: مکتب پیامبر اکرم (ص) حاوی صلح و مودت است و هفته وحدت نماد تحکیم پیوند مسلمانان و همبستگی برای پیروان راستین اسلام است.
 به گزارش روابط عمومی استانداری کردستان، همزمان با آغاز هفته وحدت بزرگترین مراسم مولودی خوانی کشور، نوزدهمین  یادواره عارف نامی کُرد، “سیدبهاءالدین شمس قریشی” شامگاه چهارشنبه، پنجم مهر ماه جاری با حضور استاندار کردستان، علمای اهل تسنن و تشیع، دف‌نواران، مولودی خوانان برجسته استان و جمعی از مردم شهر سنندج در صحن جدید مسجد جامع این شهر، برگزار شد. استاندار کردستان در این مراسم، ضمن تبریک هفته وحدت و میلاد پیامبر اکرم(ص)، از سید بهاالدین قریشی به عنوان یکی از علمای برجسته و عارف نامی و توانمند استان نام برد.
زارعی کوشا با بیان اینکه مکتب پیامبر اکرم (ص) حاوی صلح و مودت است، افزود: هفته وحدت نماد تحکیم پیوند مسلمانان و همبستگی برای پیروان راستین اسلام است. وی در بخش دیگری از اظهارات خود به تکمیل آخرین مراحل کلان پروژه راه‌آهن سنندج- همدان  گریزی زد و گفت: بزرگترین افتخار من و همکارانم در استانداری، فرمانداری‌ها و سایر دستگاه‌ها، خدمت به مردم استان به بهترین شکل ممکن است. استاندار کردستان خاطر نشان کرد: همانطور که سال گذشته توانستیم دغدغه آب سنندج را برطرف کنیم، امسال نیز کلان پروژه راه آهن را افتتاح خواهیم کرد. زارعی کوشا از جذب یک هزار و صد میلیارد تومان اعتبار جهت پایان عملیات اجرایی پروژه راه آهن سنندج طی یک سال اخیر خبر داد و گفت: ارزش روز این پروژه بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان است. گفتنی است؛ سید بهاءالدین شمس قریشی ملقب به «شمس الاشراف» و متخلص به «شمس»، فرزند «سید محمد پاوه‌ای» است که در سال ۱۲۹۳ هجری قمری در روستای «سه‌ردی» شهرستان پاوه چشم به جهان گشود و بنا به رسم و آیین آن زمان، برای فراگیری علم و دانش فقهی به حجره‌های شهرهای پاوه، بیاره و سنندج رفت و بعد از آن در شهر سنندج ساکن شد. شمس قریشی که سراسر عمر خود را با تقوا و پاکی در تعلیم قرآن به مردم گذراند، با خلق آثاری چون “مولود نامه”، “معراج نامه”، “شمس العقاید” (تماماً به زبان کردی) و “اشعاری نغز و ادیبانه به زبان فارسی، کردی، هورامی و عربی”، محافل دینی مردم این دیار را رنگ و بویی نورانی بخشید. وی مولودنامه را در سال‌های قریب به ۱۳۵۰ هجری قمری به رشته نظم درآورد که اين اثر در ۹ فصل به شرح ميلاد، زندگي، آداب، اخلاق، سيره و سنن نبی مكرم اسلام (ص) می‌پردازد و خاص قرائت در محافل و جشن‌های ميلاد و محافل نعت پيامبر اكرم (ص) سروده شده است.