معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار:
لزوم تشکیل قرارگاه حوزه پسماند و فاضلاب در استان / تاکنون موردی از ابتلا به بیماری تب دنگی در کردستان مشاهده نشده است
به گزارش روابط عمومی استانداری کردستان، امروز دوشنبه (۱۵ مرداد) با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری و جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاههای ذیربط، کارگروه فرهنگی اجتماعی سلامت،زنان وخانواده با دو دستور کار پیشگیری از تب دونگی و وضعیت آب آشامیدنی استان در محل سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد.
“مهدی رمضانی” با بیان اینکه در حال حاضر قبل از احداث سدها باید زیرساختها و طرحهای مطالعات بالادستی آن انجام شود، گفت: در صورت آلودگی سدهای فعلی، منابعی برای احداث سدهای جدید وجود ندارد لذا باید درحوزه استانی تمهیداتی اندیشیده شود.
رمضانی بر نقش اساسی دهیاریها، امور روستایی و دستگاههای مربوطه در حوزه مدیریت پسماند و فاضلاب تاکید کرد و افزود: حلقه مفقوده ما در این حوزه عدم اطلاعرسانی و آگاهیسازی جامعه است و باید با برگزاری سمینارهای تخصصی، تولید محتوای رسانهای و تبلیغات محیطی اطلاعرسانیهای لازم در جامعه انجام شود.
وی با تاکید بر برخورد بازدارنده با تخلفات و جرائم در حوزه پسماند و فاضلاب روستایی در استان، تصریح کرد: باید سایتها و مکانهای مسقفی به جمعآوری فضولات انسانی و حیوانی در روستاها با فاصله اختصاص داده شود و در صورت تخلف و عدم استفاده از آنها در روستاها، برخورد جدی صورت بگیرد.
معاون استاندار کردستان اظهار کرد: در حال حاضر ۹٦٫٦ درصد فاضلاب شهری در استان جمعآوری و ۷٦ درصد آن تصفیه میشود که رقم قابل توجهی است اما باید به این میزان اکتفا نکرد و تلاش برای بهبود وضعیت ادامه داشته باشد.
رمضانی در بخش دیگر سخنان خود به دستورکار دوم جلسه در خصوص وضعیت بیماری تب دُنگی در استان کردستان اشاره و گفت : خوشبختانه تا به امروز موردی مبتلا به این بیماری در استان گزارش نشده و باید دستگاههای مربوطه نسبت به وظیفه تحصصی خود با دانشگاه علوم پزشکی هماهنگ باشند و پیرامون پیشگیری از شیوع بیماری تب دُنگی در استان، ورود جدی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه پشه آئدس در تایرها و آبهای راکد کوچک تخمگذاری میکند، افزود: باید محل نگهداری لاستیکها و اموال تملیکی با کمک سازمان بازرسی استان مورد بررسی قرار گرفته و اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.
این مقام مسئول زبالهزدایی و حفظ بهداشت محیطی توسط شهرداریهای استان را حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: با توجه به تردد خودروهای ترانزیتی به استان و همچنین زائرین اربعین باید اطلاع رسانی و فرهنگسازی لازم در خصوص این بیماری به صورت گسترده از طریق رسانههای جمعی و تبلیغات محیطی، انجام شود.
رمضانی به بیماریهای مشترک حیوان و دام اشاره کرد و افزود : براساس گفته مسئولان علومپزشکی بیماری تب دُنگی فقط مختص به انسان است و از طریق دام منتقل نمیشود اما از باب احتیاط دامپزشکی استان به این موضوع توجه ویژه داشته باشد.