چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ , ۰۳:۴۰:۵۵
avatar avatar avatar
نوشته شده در ۱۴۰۳/۹/۲۲ ساعت ۱۸:۲۰
لینک کوتاه مطلب:

معاون استاندار در همایش تجلیل از پژوهشگران:

پژوهش زیربنای توسعه جامعه است / وجود ٤۰۰ طرح نیمه‌تمام در کردستان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان پژوهش زیربنای توسعه جامعه دانست و گفت: نظام تدبیر استان نیازمند پژوهش محققان برای حل مشکلات کردستان است.

به گزارش روابط عمومی استانداری کردستان، کیومرث حبیبی چهارشنبه (۲۱آذر) در مراسم تجلیل از پژوهشگران استان که در دانشگاه کردستان برگزار شد با تاکید بر اهمیت پژوهش در توسعه استان، اظهار داشت: پژوهش زیربنای توسعه جامعه است و اگر امکانات سخت افزاری، نرم افزاری و نیازهای حوزه تحقیق و پژوهش در اختیار محققان قرار نگیرد، جامعه راه به توسعه و پیشرفت نمی برد.

 

وی با تاکید بر اینکه، نظام تدبیر استان نیازمند پژوهش محققان است، گفت: تحقیقات بنیادی فناورانه و کاربردی اگر به قانون ، روابط و  استاندارد تبدیل شود و زندگی انسان را تسهیل کند، شایسته تقدیر است.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان افزود: پژوهش، کشف مجهولات از لایه‌های پنهان زندگی و عمدتا نادانی است که منجر به حل مساله و دانایی می‌شود و اگر این فرایند برای حل مشکلات جامعه باشد ارزشمندتر است.

 

حبیبی در ادامه به نقایص، کمبودها، فرصت‌ها و توانمندی‌های استان اشاره و اظهار کرد: حدود  ۴۰۰ طرح نیمه تمام با درجات مختلف پیشرفت فیزیکی در کردستان وجود دارد، طرح‌هایی که از کلان پروژه ها چون کریدور شمال غرب_جنوب غرب، تا خرد پروژه هایی چون خوابگاه‌های دانشجویی را شامل می‌شود و برای اتمام آن‌ها به اعتباری بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز است.

 

وی بر الویت‌بندی اجرا و اتمام و بهره برداری از  طرح‌های عمرانی استان تاکید کرد و گفت: به دلیل عدم تخصیص کامل اعتبارات باعث تاخیر در اجرای طرح‌ها  و بهربرداری بهینه و مشکل برای جامعه مشاوری و پیمانکاری می‌شود و این موضوع بر دوش استان سنگینی می‌کند.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان ادامه مسکن را یکی از مهمترین دغدغه‌های استان دانست و تصریح کرد: در استان ۴۵۰ هزار خانوار داریم که همین حدود واحد مسکن هم وجود دارد، در طرح نهضت ملی مسکن ۹۴ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند در حالیکه سهم استان ۳۷ هزار واحد است که نوعی نابرابری در این حوزه و سرمایه‌ای شدن مسکن ایجاد شده است.

 

حبیبی در رابطه با  آخرین وضعیت پیشرفت کریدور شمال غرب جنوب غرب در استان گفت:  تاکنون ۵۰ درصد این پروژه در استان زیربار ترافیک رفته و ۷۷ کیلومتر دیگر با پیشرفت ۴۵ درصدی در دست اجرا است که با احتساب اعتبارات کنونی اتمام این پروژه به ۲۰ سال زمان نیاز دارد.

 

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه ۴۵ درصد کشته‌های جاده‌ای استان مربوط به این محور است به انجام پژوهش‌هایی کاربردی و فنی برای برخورداری از اعتبارات ملی از محل تهاتر نفت، ماده ۵۶ ، استانی ،بخش خصوصی و مشارکتی و بخش‌های دیگر نیاز است.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با انتقاد از عدم تعامل بین دستگاهی در استان، افزود: در طرح آمایش، استان مستعد توسعه صنعتی با ۱.۱ میلیارد تن کانسار و ذخایر معدنی است و بیش از ۷۰ درصد توان معدنی استان در قروه و بیجار قرار دارد که به دلیل عدم موافقت آب‌منطقه‌ای با تخصیص آب و حفر چاه جهت توسعه صنعتی در این منطقه، شاهد خام فروشی مواد معدنی هستیم.

 

حبیبی خاطرنشان کرد: ۳۰ درصد اشتغال استان مربوط به حوزه کشاورزی است و بر اساس آمار، ظرفیت‌های کشاورزی استان ۲ برابر وضعیت فعلی بوده و غلبه این تفکر صرفا کشاورزی مبنا باعث شده تا از  تفکرصنعتی فاصله بگیریم.

 

وی گفت: موظفیم ضمن حفظ توانمندی و فرصتها، بسترساز توسعه صنعتی استان باشیم چرا که که بیش از ۶ درصد معادن کشور، نیروی انسانی وافر و دانشگاههای کارآمدی داریم و شایسته نیست که استانی با این توان، ۶۰ درصد درآمد اقتصادی‌اش از بخش خدمات باشد.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان تنش آبی را از مشکلات مهم استان برشمرد و گفت: به واسطه ظرفیت ۲.۷ میلیارد مترمکعبی سدهای استان، کردستان ما یکی از سرریزهای آبی منطقه است که فقط ۴۰ درصد ظرفیت کاسه سد در اختیار استان است و استان‌های همجوار بیشترین بهره را از این موهبت دارند.

 

حبیبی ادامه داد: در غرب استان بصورت متوسط ۸۰۰ میلی متر و در شرق ۲۰۰ میلی متر بارندگی داریم، انتقال مازاد آب در غرب از طریق سامانه ها به شرق در حال اجراست و امیدواریم نسل بعدی مدیران استان، این سامانه ها را بعد از قروه به بیجار هم برسانند که شاهد مهاجرت کمتر در آنجا باشیم.

 

خروج سرمایه اقتصادی حاصل از خرید گندم در استان، عدم بهره‌گیری مناسب از ظرفیت‌های گردشگری و فرهنگی، عدم انتقال حساب‌های معادن طلای قروه به استان، آمار فارغ التحصیلان بیکار، عدم دسترسی مرز باشماق به زیرساخت‌ها و جاده‌های مناسب از دیگر موضوعات مطرح شده توسط معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان در این جلسه بود.