جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ , ۰۳:۱۸:۴۹
avatar avatar avatar
نوشته شده در ۱۴۰۳/۱۱/۲۴ ساعت ۱۹:۴۵
لینک کوتاه مطلب:

پروژه‌های قشلاق- گریزه و توسعه باغات استان لازم و ملزوم همدیگر هستند

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار کردستان گفت: پروژه‌های قشلاق- گریزه و توسعه باغات استان لازم و ملزوم همدیگر هستند و باید از هر دو ظرفیت برای جذب سرمایه‌گذاران استفاده کرد.

به گزارش روابط عمومی استانداری کردستان، ارسلان ازهاری روز چهارشنبه ۲٤ بهمن ماه در جلسه بررسی پروژه‌ گردشگری قشلاق- گریزه و پروژه توسعه باغات استان که پیرو سلسله جلسات قبل در محل دفتر معاونت اقتصادی برگزار شد، اظهار داشت: پروژه‌های قشلاق- گریزه و توسعه باغات استان لازم و ملزوم همدیگر هستند و باید در هر دو حوزه جذابیت کافی برای جذب سرمایه‌گذار ایجاد شود.

 

وی افزود: پروژه گردشگری قشلاق- گریزه به عنوان یکی از بزرگترین پروژه‌های عمران شهری استان، ظرفیت مناسبی برای توسعه گردشگری و رونق اقتصادی استان و شهر سنندج است که باید به بهترین نحو ممکن اجرا شود.

 

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای با تاکید بر اینکه باید مطالعات توجیهی این پروژه برای ارائه به سرمایه‌گذاران آماده شود، گفت: قرارگیری در مسیر کریدور شمال_ جنوب و وجود سد وحدت در بالادست رودخانه قشلاق، از ویژگی‌های برجسته پروژه گردشگری قشلاق- گریزه است.

 

احداث راه‌های دسترسی، ایجاد زیرساخت‌ها، امکانات مناسب تفریحی و گردشگری از دیگر موضوعاتی بود که ازهاری در خصوص پروژه گردشگری قشلاق- گریزه بر آن‌ها تاکید کرد.

 

وی در بخش دیگر سخنان خود به موضوع توسعه باغات در استان پرداخت و گفت: چند منطقه مستعد به مساحت هزار و ۸۰۰ هکتار، برای اجرای پروژه توسعه باغات شناسایی شده است که باید برای هرکدام از این موقعیت‌ها شناسنامه‌ای جامع تهیه شود.

 

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار کردستان خاطر‌نشان کرد: بایدبه سمت توسعه باغات در قالب مجتمع‌های باغی و توسعه زنجیره ارزش حرکت کرد و به عنوان بسته‌های سرمایه‌گذاری برای جذب سرمایه‌گذاران از آنها استفاده نمود.

 

ازهاری با بیان اینکه استان کردستان پتانسیل مناسبی در حوزه باغات دیم دارد، افزود: در استان ۶۰ هزار هکتار باغ وجود دارد که سالانه بیش از ۵۱۱ هزار تُن انواع محصولات باغی اعم از محصولات سردسیری و نیمه‌گرمسیری تولید می‌کند.

 

وی اذعان‌کرد: ۶۸ درصد سطح باغات استان به پنج محصول شاخص؛ انگور، توت‌فرنگی، گردو، سیب و هلو اختصاص دارد که ۷۵ درصد کل محصولات باغی استان را شامل می‌شود و خوشبختانه از لحاظ تولید این محصولات در چند جایگاه برتر کشور قرار گرفته‌ایم.