یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ , ۱۶:۵۲:۱۸
avatar avatar avatar
نوشته شده در ۱۴۰۳/۲/۸ ساعت ۱۶:۴۵
لینک کوتاه مطلب:

استاندار کردستان در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مطرح کرد :

 برنامه‌های عملیاتی دستگاه‌های اجرایی در زمینه تحقق شعار سال و رشد اقتصادی رصد می‌شود/بستر مشارکت نخبگان و دانش‌پژوهان برای ارائه ایده های موثر در تحقق شعار سال  فراهم شود/ لزوم اهتمام دستگاه‌های اجرایی برای طراحی سازکارهای عملیاتی مشارکت‌دهی مردم در جهش تولید

استاندار کردستان بر اهتمام ویژه دستگاه‌ها و مدیران برای ارائه برنامه عملیاتی در راستای تحقق شعار سال تاکید کرد و گفت: تحقق شعار سال، هم افزایی و تعامل همه دستگاه‌های اجرایی با مشارکت مردم و همه طیف‌ها را می‌طلبد

به گزارش روابط عمومی استانداری کردستان، “اسماعیل زارعی کوشا” امروز شنبه هشتم اردیبهشت ماه در اولین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان که در محل سالن جلسات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تشکیل شد،  ضمن تشکر از دستگاه‌هایی که تاکنون برنامه و راهکارهای خود را برای تحقق شعار سال ارائه داده‌اند، از سایر دستگاه ها نیز خواست تا در فرصت باقی مانده با فوریت برنامه خود را ارسال کنند تا با جمع بندی این راهکارها و تدوین سند و نقشه راه برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم در استان دنبال شود.

وی با بیان اینکه جهش تولید با استفاده از ظرفیت و مشارکت مردمی تکلیفی است که مقام معظم رهبری در سال‌جاری از ما مطالبه کرده‌اند، اظهار امیدواری کرد : با برنامه‌ریزی مناسب در راستای تحقق و عملیاتی کردن این مطالبه و جهش در حوزه‌های مختلف گام برداشته شود.

استاندار کردستان با بیان اینکه جهش تولید تنها مربوط به محصولات کشاورزی و صنعتی نیست، اضافه کرد: تولید اعم از انواع خدماتی است که توسط بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف ارائه می‌شود.

زارعی کوشا تصریح کرد: این جهش باید در انواع خدماتی که به مردم صورت می‌گیرد هم به لحاظ کیفی و هم کمی با تسریع در ارائه خدمات توسط دستگاها انجام شود‌.

وی با بیان  اینکه ارتقای کیفیت خدمت‌رسانی و تولید متناسب با حوزه فعالیت دستگاه‌ها با همگرایی در قالب برنامه‌ریزی منسجم و دقیق محقق می‌شود، افزود: دستگاه‌های اجرایی استان باید این برنامه‌ها را بر اساس شاخص‌های قابل سنجش اعلام و عملکرد خود در جلسات شورا را ارائه دهند.

استاندار کردستان تاکید کرد:  شاخص‌های عددی پیشرفت و توسعه هر دستگاه در سال گذشته، امسال نیز بایستی مطرح و از آن الگو گرفته شود.

وی با بیان اینکه بدون مشارکت مردم در حوزه اقتصاد اتفاقی قابل توجهی نخواهد افتاد، اظهار کرد: در کنار جهش تولید موضوع مشارکت مردم بسیار مهم است و باید در این حوزه برنامه‌ریزی جدی داشته باشیم.

ظرفیت‌شناسی، ظرفیت‌سنجی، خلاقیت و ابتکار برای مشارکت دادن مردم در برنامه‌های مختلف در امر تولید از دیگر مواردی بود که استاندار کردستان به آن اشاره کرد و گفت: این مهم باید مورد توجه فرمانداران و بخشداران قرار گیرد.

زارعی‌کوشا با اشاره به اینکه تولید بر اساس ظرفیت‌شناسی در هر بخش و شهرستانی باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: باید بررسی شود با چه راهکار و ساز و کاری می‌توانیم مشارکت مردم را در جهش تولید را بالا ببریم تا به خلق ثروت و افزایش تولید دست یابیم و همه اینها تکلیفی بر عهده تمام مدیران کل در سطح استان و فرمانداران بوده و در شاخص ارزیابی فرمانداران مد نظر قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه زمان محدود است و نباید فقط به دانسته‌های ذهنی خود اکتفاء کنیم، عنوان کرد: رشد و موفقیت در این حوزه نیازمند استفاده از ظرفیت مردمی و بهره‌گیری از ایده‌های آنان است.

استاندار کردستان با تاکید بر اینکه باید فضای مشارکت مردم در ارائه طرح و ایده برای تحقق شعار سال باز شود، بیان کرد: باید از ظرفیت نخبگان، افراد صاحب‌نظر و غیره برای ارائه راهکارهای لازم در تحقق شعار سال بهره گرفته شود و برنامه‌ها در معرض اظهار نظر عمومی قرار بگیرد.

زارعی‌کوشا با بیان اینکه مسئولان باید زمینه را برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال فراهم سازند، گفت: جامعه دانشگاهی و جوانان متخصص در هر حوزه باید دسترسی لازم را به برنامه‌هایی که دستگاه‌های دولتی ارائه می‌کنند داشته باشند تا در مورد آن نظر دهند تا جامعیت بیشتری به این برنامه‌ها ببخشیم.

وی در ادامه با اشاره به نهضت مسکن ملی و مشکلات مختص به این حوزه در استان کردستان، یادآور شد: بیشترین تقاضا و کمترین اراضی مربوط به کردستان است که بارها در مورد این معضل بحث و تبادل نظر شده است.

بر اساس این گزارش ؛ شورای برنامه ریزی استان در سال گذشته در مجموع ۳۴ دستور کار با ۱۰۰ مصوبه داشته که بیش از ۷۰ درصد آن اجرایی شده و ۳۰ درصد هم در حال اجراست.

۵ مصوبه از این تعداد مربوط به کارگروه آموزش، پژوهش و نوآوری، ۳۰ مصوبه کارگروه امور زیربنایی، ۳۹ مصوبه کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایه‌گذاری، چهار مصوبه کارگروه خانواده و ۲۲ مسوبه فرابخشی بوده است و میزان جذب منابع مالی دستگاه‌های اجرایی هم شامل اداره‌کل انتقال خون ۱۰۰ میلیارد ریال، دانشگاه علوم پزشکی ۱۳۳ هزار و ۲۳۷ میلیون ریال نقد و ۵۶ هزار و ۵۸۷ میلیون ریال اوراق، سازمان جهاد کشاورزی ۲ میلیون و ۲۱۷ هزار و ۵۴۰ میلیون ریال بوده است.

طی سال گذشته اطلاعات یک هزار و ۵۸۷ پروژه مرتبط با ۷۶ دستگاه اجرایی استان کردستان در سامانه بازار الکترونیک طرح‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری زیرساختی ثبت شده است.

بیشترین عنوان پروژه ثبت شده در سامانه بازار الکترونیک مربوط به اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جادهای، سازمان جهاد کشاورزی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، شرکت آب و فاضلاب، نوسازی و توسعه و تجهیزمدارس بوده است.

تاکید بر نقش‌آفرینی پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و واحدهای خلاق، شرکت‌های دانش بنیان و شتاب‌دهنده‌ها در برنامه رشد اقتصادی استان، با هدف تحقق رشد حداقل ۲۰ درصد، تاکید بر حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و بهبود معیشت و افزایش سطح رفاه مردم استان و در نظر گرفتن حفظ محیط زیست و منابع طبیعی استان با توجه به مدیریت بهینه منابع آبی استان و کشور در ارائه برنامه‌های شاخص‌های اصلی در برنامه پیشنهادی سازمان در برنامه رشد اقتصادی استان در سالجاری است.

ضرورت استفاده از ظرفیت بانک‌های خصوصی، شرکت‌های بیمه بازرگانی و نهادهای عمومی غیردولتی برای گسترش سرمایه‌گذاری در بخش‌های خصوصی و تعاونی استان در این جلسه تاکید شد.

تعریف برنامه رشد اقتصادی استان با رویکرد داخلی‌سازی و تأکید بر کاهش ارزبری اقلام راهبردی از طریق تسهیل نقش‌آفرینی برای شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش صنایع استان از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.

تدوین برنامه‌های کارگروه‌های چهارگانه ذیل شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در سال جاری، تشریح بخشنامه سازمان برنامه و بودجه کشور و تمهید مقدمات تدوین برنامه‌استانی تحقق شعار سال، گزارش میزان تحقق اجرای مصوبات شورای برنامه ریزی و توسعه استان در سال ۱۴۰۲ و  بررسی مصوبات کارگروه امور زیربنایی، توسعه روستایی، عشایری، شهری و آمایش سرزمین و محیط زیست( طرح مکان‌یابی شهرک مسکونی حد فاصل شهرستان‌های سنندج، دهگلان و سقز) از جمله دستورکارهای جلسه مذکور بود که مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.