استاندار کردستان در روند بازدید از مجتمع فولاد قروه:
مخالف جدی خامفروشی مواد معدنی در کردستان هستیم / واحد تولید کنسانتره آهن گلالی برای ۷ هزار نفر شغل ایجاد میکند
به گزارش روابط عمومی استانداری کردستان، “آرش زرهتن لهونی” در حاشیه بازدید از بزرگترین پروژه کنسانتره آهن شرکت صبانور شهرستان قروه که با حضور معاون امور معادن و صنایع معدنی ایران انجام شد، اظهار داشت: استان کردستان در حوزه معادن استانی بسیار غنی است و خوشبختانه در ردیف پنج استان برتر کشور قرار دارد.
وی گفت: بیش از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تُن ذخایر معدنی قطعی در کردستان وجود دارد که طبق گزارشهای ارائه شده قطعا این میزان افزایش پیدا میکند، باید از این سرمایهی ارزشمند برای توسعه استان به بهترین شیوه ممکن استفاده کرد.
استاندار کردستان تصریح کرد: با تمرکز برنامهریزی صحیح در حوزه معادن و حمایت جدی وزارت صنعت، معدن و تجارت میتوانیم مشاغل فراوانی که مهمترین دغدغه جوانان کردستان است را در استان ایجاد کنیم.
زرهتن لهونی خاطر نشان کرد: شرط حضور امروز ما با مدیران مجموعه کنسانتره آهن گلالی، شروع و تسریع در انجام عملیات اجرایی پروژه بود که قول دادند کار را به جد آغاز و به اتمام برسانند.
وی ادامه داد: مشکلات و موانعی در روند صدور مجوز برای آغاز عملیات اجرایی این پروژه وجود داشت که طی جلسات متعدد و فشرده در کارگروههای مختلف، همه مجموعه استان پای کار آمدند و این مشکلات برطرف شد.
استاندار کردستان تاکید کرد: باید مدیران مجموعه تمام تلاش خود را برای اتمام پروژه زمانبندی اعلام شده به کار ببرند تا مردم استان و منطقه از منافع آن استفاده کنند.
زرهتن لهونی با بیان اینکه ایجاد زنجیره تولید به ویژه در بخش فولاد در استان یکی از مهمترین توقع و مطالبات مدیران اجرایی و مردم استان کردستان از دولت چهاردهم است، گفت: فقط یک محدوده در استان ۵۰۰ میلیون تُن ذخیره معدنی دارد و نبود زنجیره تولید از مرحله استخراج تا مرحله فرآوری فولاد در استان منطقی نیست.
وی بر ارزشمند بودن پروژه تاکید کرد و گفت: زمانی این پروژه ارش واقعی خود را پیدا میکند که تمام مراحل فرآوری کنسانتره در استان انجام شود و هیچ کنسانتره تولید شده از استان خارج نگردد.
استاندار کردستان با بیان اینکه سیاست اصلی ما در حوزه معادن جلوگیری از خام فروشی است، اظهار کرد: به هیچ عنوان اجازه خام فروشی مواد معدنی استان را نخواهیم داد و به شدت با این موضوع مخالف هستیم چرا که ایجاد مشاغل پایدار با ایجاد زنجیره تولید در استان محقق میشود، لذا همزمان با آغاز عملیات اجرایی پروژه باید به فکر ایجاد زنجیرههای بعدی در این منطقه و استان بود.
زرهتن لهونی ایجاد واحد کنسانتره آهن گلالی را گوشهای از خدمات نظام در کردستان عنوان کرد و افزود: سرمایهگذاری پیشبینی شده برای اجرای این پروژه ۱۶ میلیارد تومان است که در صورت تعدیل در اجرای آن، با توجه به تورم موجود قطعا به بیشتر از ۲۰ میلیارد تومان اعتبار خواهد رسید.
وی با تاکید بر اینکه با بهرهبرداری این پروژه برای ۲ هزار نفر به صورت مستقیم و برای ۵ هزار نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد خواهد شد، خطاب به مدیران مجموعه گفت: قطعا اقدامات انجام شده در این معدن مشکلاتی را برای مردم محلی ایجاد میکند لذا باید حق و حقوق آنان رعایت شود و خدماتدهی لازم به مردم ارائه گردد، ضمن اینکه از ظرفیت جوانان و نیروهای منطقه در این مجموعه استفاده شود.